5 avantaje ale tenisului de camp

22/06/2022by Perskindol0

5 avantaje ale tenisului de camp

Afla din articolul nostru 5 avantaje ale tenisului de camp!

Tenisul este unul dintre cele mai populare sporturi la nivel mondial si are milioane de fani in intreaga lume. Cele mai importante turnee de Grand Slam sunt Australian Open, Roland Garros, Wimbledon si US Open.

 

Daca esti in cautarea unui sport care sa iti antreneze toate grupele de muschi si care sa te tina in priza, tenisul este  potrivit pentru acest lucru.

 

Daca iti faci griji pentru febra musculara sau pentru alte dureri care pot aparea pe parcurs, Perskindol iti este aliat! Mai multe detalii despre produs – chiar aici!

 

Pentru ca sustinem activitatea sportiva, indiferent ca ne referim la un nivel performant sau la un hobby, iata 5 avantaje ale tenisului de camp:

 

Iti antreneaza perfect intregul corp

 

Ei bine, tenisul de camp reprezinta unul dintre cele mai potrivite sporturi pentru antrenarea concomitenta a tuturor grupelor de muschi.

 

De exemplu, gambele si toata partea de jos a corpului se afla in miscare in momentul in care alergi si faci sprinturi. Apoi, atat umerii, cat si bratele, trunchiul sau spatele superior sunt solicitate, odata ce te indrepti spre a lovi mingea in aer.

 

Contribuie la arderea caloriilor

 

Tenisul este un sport care contribuie la arderea caloriilor si automat la reducerea grasimilor corporale. Acest lucru se datoreaza intensitatii tratamentului in raport cu durata acestuia. 

 

Pe parcursul unui antrenament de o ora se ard în jur de 400-600 de calorii. Acest proces nu va fi resimtit ca un efort considerabil, de vreme ce sportul este atat de distractiv.

 

Tenisul iti imbunatateste coordonarea

 

Acest sport necesita o capacitate maxima de coordonare a intregului corp. Trunchiul, picioarele, bratele si mainile trebuie sa se afle intr-un echilibru perfect pentru a lovi mingea cu racheta si pentru a evita toate loviturile adversarului.

 

Este necesar sa ai abilitati precum: echilibru, flexibilitate, energie si coordonare maxima pentru ca miscarile tale sa fie cat mai adecvate.

 

 

Este benefic pentru sanatatea inimii

 

Tenisul nu doar ca te ajuta in modelarea corpului si mentinerea unei greutati optime, dar te ajuta sa iti mentii si sanatatea sau functiile principale le organismului.

 

Acest sport presupune rezistenta, propulsari imediate, receptivitate si sprinturi.

 

Este dovedit de medici faptul ca prin doua ore si jumatate de tenis pe saptamana, poti reduce 50% din riscurile de boli cardio-vasculare.

 

Tenisul ajuta la scaderea tensiunii arteriale si ajuta la arderea imediata a grasimilor din vasele de sange.

 

Perfectioneaza disciplina si imbunatateste abilitatile sociale

 

Spiritul de competitie, rabdarea, agilitatea, disciplina si efortul constant sunt atribute intalnite in randul tuturor practicantilor de tenis.

 

Acest lucru se dezvolta treptat, prin exercitiu.

 

Insa, odata ce deprinzi aceste abilitati, ele devin utile in viata de zi cu zi.

 

Abilitatea de a te concentra o perioada determinata de timp este, astazi, esentiala. Obisnuindu-te sa fii, astfel, concentrat pentru meciurile de tenis, iti va fi mult mai usor sa stai concentrat pe cerintele de la locul de munca sau in conversatiile cu persoanele din jurul tau.

 

In plus, antrenamentele si competitiile de tenis iti ofera si o oportunitae grozava de a intalni persoane pasionate de acelasi lucru.

 

Din acest motiv, iti poti mari cu usurinta cercul de apropiati si ai sansa sa iti faci prieteni mai repede decat de obicei.

 

Alege sa joci tenis si bucura-te de toate avantajele care vin odata cu practicarea acestui sport.

 

In plus, nu lasa durerile musculare sau articulare sa te opreasca din scopurile propuse. Perskindol gel iti este aliat in activitatea ta sportiva! Afla acum mai multe despre produs!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *