Febra musculara – cum scapam de durere?

26/03/2021by wdam-magnet0

Nu este un secret faptul ca activitatile sportive au numeroase beneficii asupra corpului si starii tale de bine. Efortul fizic iti intareste masa musculara si oasele, reduce riscul bolilor cardio-vaculare, dar iti si creeaza o stare generala de bine.

 

Orice sport poate sa fie un prilej de relaxare si de a te face sa te simti mai pregatit pentru activitatile zilnice. Cu toate acestea, exista si inconveniente cand practici sport, printre care si aparitia febrei musculare, iar in acest articol iti vom prezenta cateva sfaturi despre cum poti scapa de durerea asociata febrei musculare.

 

Ce este febra musculara?

 

Febra musculara (sau durerea musculara tardiva) este cunoscuta ca durerea specifica pe care o simtim a doua zi dupa o activitate fizica intensa, cu care corpul nu este obisnuit. Majoritatea oamenilor probabil au simtit acest tip de durere.

 

Din punct de vedere medical, febra musculara inseamna o deteriorare a fibrelor musculare si se manifesta printr-o durere acuta a muschilor,  care apare la un interval de 24 – 48 de ore de la un efort fizic intens.  Simptomele pot varia de la un disconfort usor pana la dureri severe ce pot limita abilitatea de miscare. Durata acestora variaza intre cateva ore si maxim 72 de ore, depinzand de modul in care isi revine fiecare organism.

 

 

Caracteristicile febrei musculare sunt:

 

– Sensibilitate musculara
– Incapacitate de a face anumite miscari
– Scaderea fortei fizice

 

Cand apare febra musculara si cum poti sa o previi?

Stim ca febra musculara apare in cazul unui efort fizic cu care corpul nu este obisnuit, dar in functie de cat de des practici sport exista urmatoarele situatii:

 

 

1. Febra musculara apare in special la persoanele neantrenate, deoarece muschii pot fi suprasolicitati mai usor daca nu sunt obisnuiti cu efortul.

 

Daca esti o persoana care nu face sport in mod regulat, pentru a preveni febra musculara nu trebuie sa te fortezi prea mult atunci cand practici exercitii fizice. Este extrem de important sa iti asculti corpul.
Cand iti simti muschii obositi, incearca sa iei o pauza, iar in loc sa faci un efort fizic intens pe o perioada scurta de timp, fa miscare in fiecare zi, dar fara prea mult efort. Astfel, te vei obisnui gradual sa depui mai mult efort si riscurile de a aparea febra musculara se vor diminua.

 

2. Daca esti o persoana antrenata, febra musculara apare de obicei după realizarea de:

 

● exercitii fizice noi;
● exercitii izometrice (statice);
● contractii excentrice (exercitii de alungire);
● exercitii pliometrice (contractii musculare explozive, ce permit unui muschi sa atinga forta maxima intr-un timp foarte scurt – sprintul, saritura corzii, genuflexiuni cu saritura, sarituri peste de obstacole.

 

Ultimele doua tipuri de exercitii produc cea mai intensa febra musculara. Ceea ce poti face pentru a preveni aceasta afectiune in cazul in care faci sport regulat este sa iti cunosti cat mai bine limitele corpului si sa nu incerci sa le depasesti dintr-odata.

 

Ai grija, de asemenea, sa nu te fortezi cu exercitiile noi pe care vrei sa le incerci, iar efortul sa fie calculat.

 

Daca urmezi sfaturile prezentate mai sus s-ar putea ca febra musculara sa nu te afecteze dupa sport, iar tu sa te poti bucura de toate beneficiile acestuia fara neplaceri.
Cu toate astea, sa nu uitam ca febra musculara este o consecinta a faptului ca muschii au fost “lucrati”, iar aparitia ei din cand in cand este normala. Dar cum scapam de durerile asociate febrei musculare cand aceasta isi face aparitia?

 

Cum putem ameliora durerile asociate febrei musculare?

 

Desi nu reprezinta un pericol pentru organism, stim ca durerea provocata de aceasta afectiune poate sa fie deranjanta. Gradul de durere este variat, uneori simptomele limitand miscarea celui afectat, iar timpul cat durerile persista poate sa fie in unele cazuri indelungat.

Noi iti recomandam urmatoarele sfaturi pentru ameliorarea febrei musculare:

 

1. Alege un produs antiinflamator

 

Perskindol face parte din gama produselor antiinflamatoare care sunt recomandate de medici in ameliorarea durerilor musculare.
Acesta are un efect dublu: antiinflamator si stimulator al circulatiei. De asemenea, functioneaza si in cazul durerilor articulare, iar datorita compozitiei sale unice, poate sa fie folosit zilnic si este absorbit usor de catre piele, cu efect rapid, fara a lasa urme de grasime. Vezi aici mai multe despre produs!

 

2. Fa mai multe exercitii

 

Probabil ca ai auzit de expresia cui pe cui se scoate. Ei bine, in cazul acesta se aplica. Desigur, nu este recomandat sa faci un efort fizic intens cand ai febra musculara, insa o plimbare usoara este mereu binevenita.

Daca exersezi aceiasi muschi afectati de durerea musculara, aceasta dispare mai repede.

 

3. Consuma carbohidrati si ia Vitamina C

 

Cand ai febra musculara este bine sa consumi carbohidrati sau proteine. Vitamina C ajuta foarte mult la refacerea tesutului afectat. De asemenea, aspirina ajuta la blocarea receptorilor de durere in cazul febrei musculare

 

4. Consuma multe lichide!

 

Daca te hidratezi bine, ai mai multe sanse de a scapa de febra musculara. In unele cazuri aceasta apare ca urmare a lipsei lichidelor din corp, deoarece muschii tai au nevoie de multe lichide pentru a se hidrata.

Alege sa te simti bine facand sport!

 

Indiferent de ce metoda preferi pentru a ameliora durerile asociate febrei musculare, noi iti recomandam sa ai in continuare grija de corpul tau si sa te respecti. Este important, pentru a avea o viata sanatoasa si fara prea multe griji, sa alegi cele mai bune metode de a face sport in siguranta, fara a-ti cauza prea multe neplaceri. Perskindol te sustine!
Vezi aici farmaciile de unde poate fi achizitionat!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *