menu close menu

Politica de protecție a datelor cu caracter personal pentru site-ul Perskindol

Prezenta politică de protecție a datelor cu caracter personal explică ce fel de informații colectăm în timpul vizitei dumneavoastră pe site-ul nostru, cum le putem folosi, cum le protejăm, precum și drepturile dumneavoastră privind protecția datelor.

 

Ce fel de date cu caracter personal colectăm și de ce?

Colectăm anumite date cu caracter personal, inclusiv numele, adresa, numărul de telefon, adresa de e-mail și/ sau alte informații cu privire la dumneavoastră, pe care ni le furnizați direct:

 

  • Dacă ne trimiteți o întrebare sau altă comunicare folosind formularul de contact sau formularul pentru comentarii de pe acest site sau una dintre adresele de e-mail specificate drept puncte de contact. Folosim aceste informații pentru a răspunde solicitării dumneavoastră.
  • Dacă ne trimiteți un raport de eveniment advers. Înregistrăm, prelucrăm și înaintăm informațiile în conformitate cu obligațiile noastre legale.

Folosim datele globale colectate prin intermediul acestui site pentru scopuri statistice, ca să putem înțelege utilizarea site-ului nostru și cum îl putem îmbunătăți.

 

Folosim un serviciu de analiză a site-ului pentru a urmări utilizarea site-ului cu ajutorul modulelor cookie. Acest serviciu implică colectarea și utilizarea adresei IP (protocol internet) a calculatorului sau dispozitivului dumneavoastră.Pentru mai multe informații, consultați politica noastră privind modulele cookie. Adresa IP va fi folosită doar pentru a vă identifica în situații excepționale, precum acțiunile în justiție sau anchetele penale.

 

Temeiul legal pentru colectarea și utilizarea datelor dumneavoastră cu caracter personal este reprezentat de interesul legitim (articolul 6 (1) (f) GDPR) al Vifor Pharma în ceea ce privește deținerea unui site corporativ care le permite utilizatorilor să trimită întrebări și alte comunicări. Dacă ne contactați în scopul de a încheia un contract cu noi, temeiul legal pentru prelucrarea datelor cu caracter personal pe care ni le furnizați îl reprezintă articolul 6 (1) (b) GDPR. În legătură cu datele cu caracter personal privind sănătatea primite prin intermediul acestui site, mai exact informațiile referitoare la siguranță, temeiul legal îl reprezintă interesul public în domeniul sănătății publice (articolul 9 (2) (i) GDPR) coroborat cu necesitatea îndeplinirii unei obligații legale (articolul 6 (1) (c) GDPR) .

 

Cu cine partajăm datele dumneavoastră cu caracter personal?

Dacă ne trimiteți o cerere prin intermediul acestui site, este posibil să o partajăm la nivel intern sau cu alte societăți ale Grupului Vifor Pharma, pentru a colecta informațiile necesare furnizării unui răspuns la cererea dumneavoastră. Puteți vedea localizarea entităților Vifor Pharma Group la http://www.viforpharma.com/en/about-vifor-pharma/global-presence

 

Lucrăm cu prestatori de servicii terți care ne ajută să colectăm și să prelucrăm informații referitoare la siguranță și/sau care oferă alte servicii precum asistența tehnică sau găzduirea datelor. Este posibil ca acești prestatori de servicii să aibă acces la datele dumneavoastră cu caracter personal pentru a furniza serviciile.

 

Este posibil să divulgăm datele dumneavoastră cu caracter personal:

  • Autorităților publice dacă este cazul conform legii (ex: raportarea evenimentelor adverse pentru farmacovigilență), hotărâre judecătorească sau altă procedură judiciară
  • Avocaților și consultanților noștri experți în alte domenii
  • Distribuitorilor sau altor companii cu care colaborăm în scopurile specificate în această politică de protecție a datelor

 

Acești prestatori de servicii și colaboratori au obligația legală să păstreze toate informațiile cu caracter personal confidențiale și să le utilizeze exclusiv pentru a realiza serviciile pentru care i-am angajat sau să respecte obligații legale de farmacovigilență.

 

Unele dintre părțile menționate anterior care primesc datele dumneavoastră cu caracter personal conform acestei politici de protecție a datelor pot fi situate în afara țării dumneavoastră de domiciliu, inclusiv în țări ale căror legi privind protecția datelor nu sunt considerate de autoritățile competente ca oferind un nivel adecvat de protecție a datelor cu caracter personal. În astfel de cazuri, ne asigurăm că există măsuri de siguranță adecvate pentru protecția datelor dumneavoastră cu caracter personal, precum clauzele contractuale standard ale UE sau certificarea Scutului de confidențialitate (www.privacyshield.gov) exceptând cazul divulgărilor către autoritățile oficiale. O copie a clauzelor contractuale standard ale UE poate fi obținută de la Responsabilul cu protecția datelor (GroupDPO@viforpharma.com).

 

Cât timp stocăm datele dumneavoastră cu caracter personal?

Stocăm datele dumneavoastră cu caracter personal atâta timp cât este necesar pentru a îndeplini scopurile descrise în această politică de protecție a datelor, cu excepția cazului în care o perioadă de păstrare mai lungă sau mai scurtă este cerută sau permisă de lege. Potrivit legii trebuie să stocăm datele dumneavoastră cu caracter personal referitoare la informațiile privind siguranța timp de cel puțin zece ani de când medicamentul nu mai este disponibil.

 

Care sunt drepturile dumneavoastră privind datele cu caracter personal?

Aveți dreptul în orice moment să accesați datele dumneavoastră cu caracter personal pe care le prelucrăm. În măsura în care acest lucru este permis din punct de vedere legal, puteți solicita ștergerea datelor dumneavoastră, corectarea erorilor sau restricționarea prelucrării datelor dumneavoastră cu caracter personal, accesul la acestea, precum și portarea acestora. Puteți, de asemenea, să vă opuneți prelucrării de către noi a datelor dumneavoastră cu caracter personal.

 

Dacă doriți să vă exercitați drepturile, vă rugăm să ne contactați în modul descris în secțiunea „Cum să ne contactați” de mai jos. Vă rugăm să rețineți că legile aplicabile ne pot împiedica să respectăm cererile de ștergere a informațiilor referitoare la siguranță sau să restricționăm prelucrarea acestora.

Aveți dreptul să faceți o plângere la autoritatea de supraveghere. În România, autoritatea competentă este Autoritatea Națională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal.

 

Linkuri către alte site-uri

Putem oferi link-uri către alte site-uri care credem că sunt utile și îndeplinesc standardele noastre înalte de exactitate și utilitate a informațiilor. Cu toate acestea, nu putem garanta standardele sau politicile de protecție a datelor ale site-urilor la care facem trimitere. Nu suntem responsabili pentru conținutul niciunui site care nu este deținut de o companie din cadrul grupului Vifor Pharma.

Datele cu caracter personal ale copiilor

Acest site web este destinat exclusiv adulților, adică persoanelor cu vârsta de minimum 16 ani. Nu colectăm cu bună știință date cu caracter personal de la persoanele care nu au împlinit vârsta de 16 ani prin intermediul acestui site. Presupunem că orice persoană care furnizează datele cu caracter personal prin intermediul acestui site are vârsta de minimum 16 ani. Dacă doriți să ne contactați cu privire la datele cu caracter personal pe care le-a furnizat copilul dumneavoastră (sub 16 ani) fără consimțământul dumneavoastră, vă rugăm să consultați secțiunea „Cum să ne contactați” de mai jos. Dacă aflăm că am colectat date cu caracter personal de la un copil cu vârsta sub 16 ani, vom lua măsuri pentru a șterge aceste informații cu promptitudine.

 

Actualizări la această politică de protecție a datelor

Putem actualiza periodic această politică de protecție a datelor. În acest caz, vom posta versiuni actualizate pe această pagină. Dacă vom aduce modificări semnificative în politica noastră de protecție a datelor, vom afișa o notificare vizibilă a modificării pe acest site, astfel încât utilizatorii să fie conștienți de această modificare. O politică de protecție a datelor revizuită se va aplica numai datelor cu caracter personal colectate după data intrării în vigoare a acesteia (a se vedea mai jos).

Cum să ne contactați

Vă rugăm să ne contactați dacă aveți orice întrebări, comentarii sau nelămuriri în legătură cu această politică de confidențialitate sau dacă doriți să vă exercitați drepturile de confidențialitate asupra datelor dumneavoastră cu caracter personal.

 

Vifor Pharma Management Ltd.

Flughofstrasse 61

P.O. Box

CH-8152 Glattbrugg

Elveţia

 

+ 41 58 851 80 00

GroupDPO@viforpharma.com

safety@viforpharma.com 

 

Data intrării în vigoare: 25 mai 2018